Si sa fie si o prima de vacanta

Postat la 13 iunie 2006 8 afişări

Perspectiva rectificarii bugetare anuntate pentru sfarsitul lunii iunie, care sa duca deficitul fiscal la 2% din PIB, fata de tinta de 0,9% stabilita in aprilie (deci si mai departe de tinta initiala de 0,5 procente), a inceput sa agite spiritele.

Perspectiva rectificarii bugetare anuntate pentru sfarsitul lunii iunie, care sa duca deficitul fiscal la 2% din PIB, fata de tinta de 0,9% stabilita in aprilie (deci si mai departe de tinta initiala de 0,5 procente), a inceput sa agite spiritele. Mai intai in zona sindicala, unde profesorii au prins momentul prielnic al incheierii anului scolar pentru a-i ameninta pe guvernanti cu o noua greva in caz ca banii pe care acestia ii promisesera toamna trecuta pentru infrastructura din educatie si pentru salarii nu vor fi acordati integral.

 

O parte din profesori au cerut chiar si o prima de vacanta, drept solutie insolita de suplimentare a salariilor, observand probabil stirile care au aratat saptamana trecuta ca directorii societatilor de stat din subordiea Ministerului Transporturilor au primit pentru acest an majorari medii de lefuri de 71% in euro.

 

Este adevarat ca angajatii de rand ai societatilor respective au primit o majorare de salariu in medie de 10%, dar faptul ca statul are, iata, bani pentru o parte din slujbasii sai are toate sansele sa ambitioneze si alte categorii de bugetari. Astfel incat un raspuns indirect si anticipat la o noua perioada de revendicari salariale l-a dat deja vicepremierul Gheorghe Pogea, spunand ca Guvernul vrea sa modifice sistemul de salarizare a bugetarilor, asa incat ei sa fie platiti in functie de importanta pentru economia nationala a serviciului prestat.

 

Gheorghe Pogea sustine ca el si comisia guvernamentala pe care o conduce vor fi in masura sa prezinte, peste aproximativ o luna, o schema de ierarhizare a domeniilor economice dupa importanta si ca sunt sanse ca pe primele locuri sa fie justitia, apararea, sanatatea si invatamantul. Decizia finala in privinta ierarhizarii domeniilor va fi insa luata, evident, "dupa consultari cu partidele politice", ceea ce e echivalent cu a spune ca nu poate fi asteptata prea curand.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/si-sa-fie-si-o-prima-de-vacanta-2511350
2511350
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.