Şi-a pornit un business la 23 de ani cu bani economisiţi de unde a apucat. În numai 2 ani a făcut 100.000 de dolari! Ideea SIMPLĂ pe care oricine o poate face

Postat la 21 februarie 2020 389 afişări

Şi-a pornit un business la 23 de ani cu bani economisiţi de unde a apucat. În numai 2 ani a făcut 100.000 de dolari! Ideea SIMPLĂ pe care oricine o poate face

Sean, cunoscut drept The Money Wizard, a devenit blogger în urmă cu doi ani, cu scopul de a discuta despre bani şi propunându-şi să-şi facă publice veniturile şi averea în fiecare lună, potrivit Business Insider.

Acesta consideră că banii sunt un subiect tabu în societate şi prin exerciţiul de a-şi ţine finanţele la vedere acesta voia să fie cât mai concentrat şi implicat. „Dacă nu făceam asta, ar fi ca un analist de box care nu a păşit într-un ring niciodată”.

Prin acest exerciţiu, din aprilie 2016 şi până în aprilie 2018, averea netă a bloggerului a crescut de la 127.000 de dolari la 233.000 de dolari.

Contabilizându-şi fiecare cheltuială şi venit acesta susţine că poate urmări exact acţiunile care i-au adus creştere la nivel financiar.

Primul sfat pe care bloggerul îl oferă este: „Nu mai cheltuiţi bani, cumpăraţi active!”.

„Pentru a produce 105.000 de dolari într-un an, am trişat. În urmă cu doi ani, aveam deja 100.000 de dolari în active care produceau venit, iar aceste active mi-au uşurat exponenţial munca”.

Acesta spune că pe lângă cele 40 de ore săptămânale de muncă, acţiunile pe care le deţinea au fost „tura de noapte”.

Pe măsură ce a economisit mai mulţi bani, bloggerul a investit în mai multe acţiuni care i-au generat profit.

Din cei 100.000 de dolari, 70.000 au reprezentat economii, în timp ce 35.000 de dolari au reprezentat profitul din acţiuni.

„Luaţi asta în considerare: Mi-a luat 25 de ani să economisesc primii 100.000 de dolari, iar în doar doi ani am dublat suma datorită dobânzilor şi a randamentelor. Deci nu mai cheltuiţi bani pe maşini scumpe, bijuterii supraevaluate şi case mari”.

Un al sfat pe care îl oferă bloggerul este: „Urmăriţi-vă toate cheltuielile”.

„Să fim sinceri, poţi să îţi creşti economiile fără să îţi urmăreşti cheltuielile. Exact aşa cum poţi conduce cu ochii închişi şi poţi spera că nu vei face accident”.

Acesta sfătuieşte tinerii să noteze orice cheltuială pe care o au, fie că este o cafea, o factură ori un sandivş.

Un ultim sfat ar fi: „Păstraţi totul simplu”.

Bloggerul îşi aminteşte în interviul pentru Business Insider că atunci când a început să investească pe pieţele de capital a studiat grafice şi rapoarte pentru a găsi cele mai promiţătoare şi sigure acţiuni de pe piaţă.

Acesta însă îşi aminteşte sfatul lui John Bogle, fondator al Vanguard: „Nu căuta acul în carul cu fân. Doar cumpără tot carul!”.

Sean spune că toate investiţiile lui din prezent sunt în acţiuni low-cost, stresul fiind mai mic, iar şansele de profit fiind mai ridicate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avere,
crestere,
sfaturi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.