Sfatul lui Arafat pentru masa în familie, de Crăciun

Autor: Laura Buciu Postat la 22 decembrie 2020 451 afişări

În încăperi aerisite şi cu mască – aşa ar trebui să fie masa în familie sau alături de cei apropiaţi, de Crăciun, a spus, marţi, şeful DSU, Raed Arafat. El insistă, însă, că întâlnirile cu alţii decât cei cu care locuim în mod curent ar trebui evitate pentru a limita răspândirea virusului.

Sfatul lui Arafat pentru masa în familie, de Crăciun

Întrebat, la Digi 24, cum ot românii să minimizeze riscurile de Crăciun, când se vor afla în aceeaşi casă cu rude şi prieteni, Raed Arafat a spus că trebuie să fie încăperi aerisite, oamenii distanţaţi şi cu mască, dar cel mai bine astfel de întâlniri ar trebui evitate.

„Să deschidă geamurile, va fi frig, bineînţeles, dar să deschidă geamurile, să aerisească. Dacă vin oameni din altă casă, cu care nu stai de regulă, cu excepţia momentului în care se mănâncă şi unde trebuie totuşi să se păstreze o distanţă, purtarea măştii, care ştiu că este foarte greu, poate unii spun că exagerăm cu aceste recomandări, dar sunt recomandări care au fost menţionate inclusiv de OMS. Adică dacă cu o persoană cu care nu stai, în marea parte a timpului trebuie să ai mască, cu excepţia momentului în care mănânci şi trebuie să fie aerisire foarte – foarte bună în încăperile în care se stă (...) Dar rămâne recomandarea să nu existe astfel de întâlniri, pentru că astfel de întâlniri pot expune şi persoanele în vârstă, pot expune şi persoanele apropiate şi pot să ducă o parte din aceste persoane în spitale şi poate chiar în stare foarte gravă”, a spus Arafat.

Acesta le recomandă românilor să nu se pună cu virusul.

„Să nu ne punem cu virusul, că noi suntem mai tari decât el, că nu se pune situaţia în acest mod. Trebuie să înţelegem această situaţie, nu avem altfel de controla decât prin măsurile de distanţare, limitarea contactului, limitarea mobilităţii şi bineînţeles purtarea măştii când suntem în preajma persoanelor cu care nu stăm, în interior şi în exterior”, a mai spus Arafat.

Acesta a fost întrebat dacă, eventual ar trebui să mâncăm pe rând.

„Şi asta este o soluţie, dacă vreţi să o propuneţi”, a răspuns şeful DSU.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arafat,
crăciun,
mască

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.