Sfârşitul unei legende. Una dintre cele mai cunoscute mărci din industria divertismentului mondial dispare după 85 de ani de activitate

Postat la 12 august 2020 481 afişări

Sfârşitul unei legende. Una dintre cele mai cunoscute mărci din industria divertismentului mondial dispare după 85 de ani de activitate

Compania Walt Disney renunţă la una dintre cele mai cunoscute mărci din industria divertismentului, „20th Century Fox”, anunţă BBC.

Decizia vine după rebranduirea companiei 20th Century Fox, în vârstă de 85 de ani, ca 20th Century Studios.

Anul trecut, Disney a încheiat o tranzacţie de 71,3 miliarde de dolari pentru a cumpăra cea mai mare parte a mijloacelor media Fox Rupert Murdoch.

Disney a redenumit şi celelalte studiouri de televiziune, inclusivABC Studios şi ABC Signature Studios în ABC Signature, în timp ce Fox 21 Television Studios va deveni Touchstone Television.

"Noile noastre nume de studio şi logo-uri marchează o nouă zi pentru ABC Signature, 20th Television şi Touchstone Television, onorînd istoria lor bogată şi puterea creatoare a companiei Walt Disney", a declarat Craig Hunegs, preşedintele studiourilor de televiziune Disney.

Atât 20th Century TV, cât şi divizia de film îşi vor păstra celebrul logo cu fanfară şi lumini de reflectoare.

20th Century Fox Television şi-a început activitatea în 1949 şi a creat unele dintre cele mai cunoscute emisiuni TV, inclusiv seria originală Batman, MASH şi The Simpsons.

La începutul acestui an, când studioul de film 20th Century Fox a fost redenumit, au existat sugestii că Disney vrea să se distanţeze de politica partizană, de dreapta, a Fox News.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
divertisment,
industrie,
marci

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.