Sentinţe definitive: Cătălin Voicu - condamnat la 7 ani de închisoare, Marius Locic - 4 ani cu executare, Costiniu şi Căşuneanu - 4 ani cu suspendare

Autor: Biro ATTILA Postat la 22 aprilie 2013 72 afişări

Final de proces pentru fostul senator PSD Cătălin Voicu. Curtea Supremă a judecat, astăzi, ultimul termen în dosarul de corupţie al senatorului. Procesul trebuia sa se termine pe 25 martie, însă lui Cătălin Voicu i s-a făcut rău exact înainte să fie audiat de instanţă. Astfel că la ultimul termen de recurs au fost audiaţi toţi inculpaţii din dosar, mai puţin Cătălin Voicu.

Sentinţe definitive: Cătălin Voicu - condamnat la 7 ani de închisoare, Marius Locic - 4 ani cu executare, Costiniu şi Căşuneanu - 4 ani cu suspendare

Curtea Supremă a dispus condamnarea lui Cătălin Voicu la 7 ani de închisoare. Iniţial fiusese condamnat la 5 ani de închisoare. Omul de afaceri Marius Locic a fost conamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Fostul judecător Florin Costiniu a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare. Aceeaşi pedeapsă a fost aplicată şi lui Costel Căşuneanu. 

Judecătorii urmează să-i asculte ultima pledoarie şi apoi să pronunţe o sentinţă finală. Pe 1 iunie 2012 un complet de trei judecători ai Curţii Supreme l-a condamnat pe Cătălin Voicu la cinci ani de închisoare cu executare. În acelaşi dosar, fostul judecător Florin Costiniu de la ICCJ a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Recursul sentinţei va fi judecat de completul de cinci judecători ai ICCJ. Decizia acestui complet va fi definitivă şi executorie. Senatorul Cătălin Voicu, Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii afirmă că, în perioada iulie - septembrie 2009, Cătălin Voicu, "prevalându-se de prerogativele ce derivă din calitatea sa de senator", ar fi primit de la Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (Florin Costiniu, n.r.), în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

Toate stirile sunt pe gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sentinte-definitive-catalin-voicu-condamnat-la-7-ani-de-inchisoare-marius-locic-4-ani-cu-executare-costiniu-si-casuneanu-4-ani-cu-suspendare-10782335
10782335
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.