Senatul SUA votează interzicerea TikTok: ByteDance are un an pentru a vinde aplicaţia

Autor: Andreea Tobias Postat la 24 aprilie 2024 29 afişări

Senatul SUA votează interzicerea TikTok: ByteDance are un an pentru a vinde aplicaţia

Senatul SUA a adoptat marţi un proiect de lege care ar putea duce la interzicerea TikTok, dacă compania mamă ByteDance nu o vinde. Votul a fost unul zdrobitor, 79 de senatori votând în favoarea interdicţiei, iar 18 împotrivă.

Proiectul de lege va ajunge acum pe biroul preşedintelui Joe Biden, care a declarat anterior că va semna legea. Dacă va fi promulgată, ByteDance va avea un an la dispoziţie pentru a găsi un cumpărător pentru TikTok.

În caz contrar, aplicaţia va fi interzisă din magazinele de aplicaţii din SUA, inclusiv App Store de la Apple şi Play Store de la Google, notează The Guardian.

Decizia Senatului vine după ani de îngrijorări legate de securitatea datelor şi potenţialul ca ByteDance să le împărtăşească cu guvernul chinez.

TikTok a negat vehement aceste acuzaţii, dar controversa a continuat să umbrească populara platformă.

Directorul de politici publice pentru America al TikTok, Michael Beckerman, a precizat că, în acest timp, compania va lupta împotriva legislaţiei în instanţă.

„Vom continua să luptăm, deoarece această legislaţie este o încălcare clară a drepturilor primului amendament al celor 170 de milioane de americani care folosesc TikTok”, a scris el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
tiktok,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.