Senatul se întruneşte la ora 11.00 pentru a discuta cazul Diaconu

Postat la 04 decembrie 2012 11 afişări

Senatul se va întruni, marţi, la ora 11.00, pentru a lua act de decizia Curţii Constituţionale în cazul senatorului PNL Mircea Diaconu, declarat incompatibil, şi pentru a vota vacantarea postului de senator al acestuia, a anunţat secretatul Senatului Gheorghe David.

Întrebat dacă va fi cvorum de lucru, el a răspuns: "S-a spus că da, dar din cele constatate vom vedea mai precis la plen. Din punctul meu de vedere, puţin probabil".

Gheorghe David a făcut această declaraţie după şedinţa Biroului Permanent al Senatului.

Mircea Diaconu îşi pierde mandatul de senator, după ce Curtea Constituţională a admis sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii privind punerea în executare de către Senat a hotătârii judecătoreşti referitoare la incompatibilitatea politicianului.

În 31 octombrie, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Curtea Constituţională în vederea soluţionării conflictului juridic de natură constituţională constatat în legătură cu refuzul Senatului de a pune în executare hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind starea de incompatibilitate a lui Mircea Diaconu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Senat,
Diaconu,
caz
/actualitate/senatul-se-intruneste-la-ora-11-00-pentru-a-discuta-cazul-diaconu-10366227
10366227
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.