Senatorul Firea, despre compensaţiile anunţate de Guvern la plata facturilor: cinism grotesc

Autor: Petru Mazilu Postat la 16 septembrie 2021 117 afişări

Senatorul PSD Gabriela Firea a analizat proiectul Guvernului privind acordarea de compensaţii la plata facturilor şi a tras concluzia că dă dovadă de cinism grotesc şi că este praf în ochii românilor.

Senatorul Firea, despre compensaţiile anunţate de Guvern la plata facturilor: cinism grotesc

Senatorul Gabriela Firea spune că toate compensaţiile anunţate de guvern la scumpirile masive ale energiei sunt praf în ochii românilor.

Parlamentarul PSD consideră că astfel furnizorii rămân cu profiturile uriaşe şi le pot creşte în continuare, întrucât nu au restricţii în majorarea preţurilor.

Gabriela Firea compară măsura cu jaful unui tâlhar care, deşi este prins de poliţişti, este lăsat să plece cu prada sa.

„Este de un cinism grotesc măsura guvernului pentru că se compensează doar o foarte mică parte din creşterile de preţ, care - în condiţiile scumpirilor continue - va deveni absolut irelevantă. La o factură în care scumpirea înseamnă 100 de lei în plus, compensaţia e de cel mult 18 lei. E ridicol, pentru că rămâne o majorare de 82 de lei (82%) a facturii. E ca atunci când un tâlhar te jefuieşte de 100 de lei şi după ce l-a prins poliţia, îi dă drumul să plece cu tot jaful, iar poliţistul îţi compensează 18 lei din pagubă”, a explicat Gabriela Firea, pe Facebook.

Senatorul mai spune că singura soluţie este cea propusă de PSD privind plafonare temporară a preţurilor simultan cu acordarea de compensaţii adecvate atât populaţiei, cât şi firmelor care au dificultăţi în plata facturilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
compensaţii,
gabriela firea,
facturi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.