Semnal de alarmă al OMS: Un nou val de Covid este iminent, varianta delta se răspândeşte în Europa

Autor: Dorin Oancea Postat la 01 iulie 2021 252 afişări

Semnal de alarmă al OMS: Un nou val de Covid este iminent, varianta delta se răspândeşte în Europa

Un nou val de cazuri de coronavirus s-ar putea înregistra în curând în Europa, a avertizat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, subliniind că scăderea numărului de infecţii din regiune a încetat, conform CNBC. 

„O scădere a numărului de cazuri Covid-19 în cele 53 de ţări din regiunea europeană a OMS, care a durat 10 săptămâni, a ajuns la final”, a avertizat Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, într-un briefing de presă. „Săptămâna trecută numărul de cazuri a crescut cu 10%”, a spus el.

Creşterea cazurilor vine pe fondul unei „situaţii care evoluează rapid”, a spus Kluge, vorbind despre noua tulpină delta.

Milioane de oameni au rămas nevaccinaţi în Europa, a avertizat Kluge, care a reiterat ceea ce datele au arătat deja, că varianta delta este mult mai transmisibilă decât varianta alfa (care în sine era mai transmisibilă decât tulpinile anterioare).

"Delta depăşeşte alfa foarte repede ... şi se traduce deja prin spitalizări şi decese crescute", a spus Kluge. El a spus că varianta delta va fi dominantă în regiunea europeană a OMS până în august.

„Până în august, regiunea europeană a OMS va fi dominantă de delta”, a menţionat el, adăugând că 63% dintre oameni aşteaptă încă prima lordoză, în timp ce restricţiile vor fi ridicate până luna viitoare. Marea Britanie, de exemplu, care are o rată ridicată de vaccinare, dar şi un număr mare de cazuri delta, intenţionează să pună capăt restricţiilor pe 19 iulie.

„Va exista un nou val în regiunea europeană a OMS, cu excepţia cazului în care vom rămâne disciplinaţi, cu atât mai mult când vor exista mult mai puţine reguli”, a avertizat Kluge.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oms,
europa,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.