Se fac angajări. Locuri de muncă în Europa, prin reţeaua EURES

Postat la 27 noiembrie 2016 467 afişări

Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă într-o ţară europeană se pot înscrie în reţeaua EURES. Sunt vacante circa 1.800 de locuri de muncă, verificate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) şi girate de Comisia Europeană. Însă pe aceste posturi concurează toţi cetăţenii UE.

Se fac angajări. Locuri de muncă în Europa, prin reţeaua EURES

Cele mai multe locuri de muncă sunt în Spania, respectiv 806, fiind căutaţi, în special, muncitori necalificaţi în agricultură. Nu se solicită cunoaşterea limbii spaniole şi se oferă un salariu de 40,15 euro brut/zi plătibil la două săptămâni. Angajatul trebuie să achite lunar 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială.

În Danemarca sunt disponibile 250 de posturi şi se caută tot lucrători în agricultură. Cerinţa este cunoaşterea limbii engleze nivel minim. Salariul minim pe lună pentru 172 de ore de lucru este de 690 de euro brut. Plata se face în funcţie de cantitatea de mazăre culeasă. Impozitul şi contributiile sociale se vor deduce din salariu, conform legislaţiei daneze.

Şi în Germania sunt libere aproximativ 200 de locuri de muncă. Companiile vor să angajeze lucrători în metalurgie (9 euro brut pe oră), bucătari (2.000 de euro brut lunar), asistenţi medicali (salariu negociabil în funcţie de experinţa profesională), electricieni (9-11 euro brut pe oră), dezvoltator web (de la 2.500 de euro brut pe lună) etc. Condiţia impusă de angajatori este cunoaşterea limbii germane.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.