Scutaru: Măsura neimpozitării profitului reinvestit nu are efecte scontate fără reducerea CAS

Postat la 16 aprilie 2014 32 afişări

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat, miercuri, că măsura anunţată de Victor Ponta privind neimpozitarea profitului reinvestit nu va avea efectul scontat în economie dacă nu este însoţită de reducerea CAS cu 5%, liberalii menţinând intenţia depunerii unei moţiuni de cenzură.

Scutaru: Măsura neimpozitării profitului reinvestit nu are efecte scontate fără reducerea CAS

 Scutaru a fost întrebat cum vede decizia Guvernului, anunţată de premierul Victor Ponta, de a adopta o Ordonanţă de Urgenţă privind neimpozitarea profitului reinvestit, respectiv dacă PNL va mai iniţia în acest context o moţiune de cenzură.

"Noi ne-am referit la necesitatea adoptării a două măsuri, deci şi aceasta cu eliminarea impozitului pe profitul reinvestit. Dar măsura cu adevărat importantă şi care poate avea un efect într-adevăr substanţial pentru mediul de afaceri şi pentru economia ţării este reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator. Deci noi considerăm că dacă nu se adoptă ambele măsuri, efectul nu va putea fi unul aşteptat şi unul real în plan economic", a declarat Scutaru.

El a precizat că proiectul Guvernului "face o testare pentru un an şi jumătate" cu măsura neimpozitării profitului reinvestit, până la 31 decembrie 2015.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/scutaru-masura-neimpozitarii-profitului-reinvestit-nu-are-efecte-scontate-fara-reducerea-cas-12475679
12475679
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.