Şcolile se închid la rata de infectare 6 la mie

Autor: Laura Buciu Postat la 01 septembrie 2021 79 afişări

Şcolile se închid la rata de infectare 6 la mie

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu şi ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă au prezentat, miercuri, ordinul comun pentru începerea şcolii în format fizic. Şcolile se închid la rata de infectare 6 la mie.

Până la pragul de 6 la mie, toate şcolile rămân deschise în format fizic, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

După depăşirea pragului de 6 la mie, rămân deschise creşele şi grădiniţele. Toţi elevii intră în online, cu o singură excepţie şi anume cei din învăţământul special.

„Pentru învăţământ special, activităţi de terapie, activităţi elevilor cu cerinţe educaţionale speciale cu fi permis, practic, şi după depăşirea ratei de infectare de 6 la mie. Este singura excepţie. După depăşirea ratei de infectare de 6 la mie nu vor mai fi permise nici măcar activităţi remediale ”, a spus Cîmpeanu.

Documentul prezentat de Sorin Cîmpeanu şi Ioana Mihăilă va fi semnat doar după ce miniştrii vor fi abilitaţi în acest sens de către CNSU.

Sunt precizate în document toate situaţiile prin care apare un caz de îmbolnăvire într-o grupă sau într-o clasă.

„Sunt precizate toate detaliile necesare. Am lucrat până cu un sfert de oră înainte să vinim şi credem că acoperit de date această toate situaţiile posibile ”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

La rândul ei, Ioana Mihăilă a spus că se menţin măsurile de prevenţie: distanţa fizică, aerisirea claselor şi a tuturor spaţiilor închise, locuri de luat masă, săli de sport. Se menţine şi obligativitatea purtării măştii în spaţiile din interior.

„Am ajuns la un consens asupra tipului de mască purtat. Am recomandat purtarea măştii de tip medical pentru că este standardizată, dar am revenit şi cu câteva precizări despre condiţiile pe care măştile de tip textil trebuie să le îndeplinească pentru a putea fi adaptate: să acopere corect nasul şi bărbia şi am precizat că se interzic alte tipuri de dispozitive care sunt uneori folosite pe post de mască”, a spus Mihăilă.

Sorin Cîmpeanu a spus că există o excepţie: „vizierele care pot fi folosite doar de către profesori şi doar în învăţământul special atunci când este nevoie de vizualizarea feţei”, a spus ministrul Educaţiei.

Rata de infectare luată în calcul pentru şcoli va fi cea din fiecare zi de vineri pentru săptămâna care urmează, a mai spus ministrul Educaţiei.

„Rata de infectare luată în calcul pentru modul de funcţionare va fi rata de infectare de la finalul fiecărei săptămâni. În ziua de vineri, fiecare şcoală va şti cum funcţionează fiecare săptămână. Doar ziua de vineri. A doua condiţie - rata de infectare va fi cea disponibilă pe site-ul DSP. Aceea şi oficial, chiar dacă vor fi şi alte entităţi, printre care şi Ministerul Educaţiei, care pentru o corectă şi completă vor afişa pe site, referinţă este rata de infectare afişată de DSP pentru localitatea respectivă. Dacă vreţi să mă întrebaţi ce se întâmplă dacă vineri rata de infectare este 5,99 la mie şi se permite un scenariu cu prezenţă fizică, iar de luni avem 6,01-6,03, se respectă rata de infectare de vineri ”, conchide Cîmpeanu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mască,
şcoală,
ordin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.