"Schimbare tactică": USR PLUS ar putea renunţa în anumite condiţii la solicitarea ca Florin Cîţu să nu mai fie premier

Postat la 20 aprilie 2021 96 afişări

"Schimbare tactică": USR PLUS ar putea renunţa în anumite condiţii la solicitarea ca Florin Cîţu să nu mai fie premier

USR PLUS ar putea renunţa în anumite condiţii la solicitarea ca Florin Cîţu să nu mai fie premier. „Există această posibilitate, dacă reuşim să aşezăm coaliţia pe noi baze", declară liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu.

Ionuţ Moşteanu spune, într-un interviu la RFI, că s-ar impune „nişte acte adiţionale" la protocolul de funcţionare a coaliţiei, legate în special de modul de demitere a unui ministru.

Întrebat ce a transmis USR PLUS PNL-ului, la şedinţa de luni a coaliţiei, Ionuţ Moşteanu a răspuns: „Nu este în regulă ce s-a întâmplat, nu este în regulă folosirea unilaterală şi fără niciun preaviz a atributului constituţional al premierului de a demite oricând vrea dânsul pe oricine din Guvern. Suntem într-o coaliţie şi vrem să fim trataţi ca parteneri”.

La întrebarea legată de condiţiile la care ar renunţa USR PLUS la solicitarea ca Florin Cîţu să nu mai fie premier, liderul deputaţilor USR PLUS a spus: „În nişte condiţii clare, care vor fi enunţate astăzi în şedinţa de la ora 16. A fost ieri o discuţie lungă, până după miezul nopţii, cu colegii din Biroul Naţional, s-au explorat mai multe variante. Vom lucra la o propunere şi vom merge cu ea către partenerii de coaliţie în şedinţa de la ora 16 astăzi. Nişte condiţii care să aşeze colaborarea în coaliţie pe nişte baze de colegialitate. Aducerea atributului constituţional în discuţie între nişte parteneri nu va face decât să fragilizeze coaliţia, pentru că da, poate să demită, constituţional, pe cine vrea, când vrea, din Guvern, însă la fel şi noi, USR PLUS susţine cu 33% din voturi această coaliţie în Parlament, avem atributul constituţional să votăm ce vrem în comisii sau în plen, să respingem de exemplu un proiect al Guvernului sau să votăm o moţiune de cenzură. Ei bine şi unde ajungem cu asta? Nu ajungem nicăieri, nu. Trebuie să ne aşezăm la masă, avem experienţă, am lucrat ani de zile cu parteneri în privat şi în politic, ştim să conducem echipe, vrem să vedem acest lucru şi de la domnul Cîţu că devine un partener al echipei dânsului, al echipei ministeriale, un partener pentru reforma la care ne-am angajat cu toţii”.

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
usr,
conditii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.