Schimbare majoră la Facebook: reţeaua de socializare testează opţiunea "Dislike"

Postat la 08 martie 2017 20 afişări

După o perioadă foarte lungă de aşteptare, Facebook a decis să le facă pe plac utilizatorilor, informează The Independent.

Schimbare majoră la Facebook: reţeaua de socializare testează opţiunea "Dislike"

Facebook va introduce butonul Dislike, a anunţat Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri care a avut loc la sediul companiei, în Palo Alto, California. "Credem că vom fi pregătiţi să îl testăm în curând şi, în funcţie de rezultate, îl vom face disponibil pentru o audienţă cât mai mare", a declarat Zuckerberg, citat de CNN. 

Opţiunea se află momentan în teste, fiind disponibilă unui număr redus de utilizatori în Messenger. "Încercăm în permanenţă să facem Messengerul mai atractiv şi mai amuzant. Prin acest test vrem să vedem dacă oamenii ar folosi acest emoji pentru a-şi exprima sentimentele", a declarat un reprezentant Facebook celor de la TechCrunch.

Facebook a lansat facilitatea "reactions" în urmă cu an, iar aceasta s-a dovedint extrem de populară.

"Butonul ar putea fi folosit pentru a exprima o serie de sentimente negative - precum frustrarea cauzată de anumite posturi care apar în newsfeed, dar mă îndoiesc că îi va face pe utilizatori să vrea să aprecieze negativ fotografiile prietenilor lor. Suspectez că îl vor folosi mai mult pentru a-şi exprima solidaritatea când cineva postează o informaţie despre un eveniment negativ, moartea cuiva sau o pierdere", a spus Andrea Forte, expert în social media la Universitatea Drexel din Philadelphia, citat de BBC.

Anul trecut, reprezentanţii reţelei de socializare Facebook declarau că nu vor introduce butonul "Nu îmi place/ Dislike", dar ar putea integra o funcţie similară, sub o altă denumire.

Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume, având 1,35 de miliarde de utilizatori activi în fiecare lună, fapt care înseamnă că aproape jumătate din populaţia conectată la internet la nivel mondial foloseşte această platformă măcar o dată pe lună, relatează WSJ.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/schimbare-majora-la-facebook-reteaua-de-socializare-testeaza-optiunea-dislike-16186256
16186256
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.