Schimbare istorică în Codul Rutier. Aceasta intră în vigoare de la 1 ianuarie 2022. Conditiile pentru obţinerea permisului de conducere se schimbă

Postat la 03 ianuarie 2022 140784 afişări

Schimbare istorică în Codul Rutier. Aceasta intră în vigoare de la 1 ianuarie 2022. Conditiile pentru obţinerea permisului de conducere se schimbă

Ca urmare a unor acte de corupţie din anii trecuţi, s-a propus un proiect de lege, menit să schimbe Codul Rutier. Aşa se face că, de la 1 ianuarie 2022, Codul Rutier 2022 a suferit modificări ample.

Prima zi a noului an a adus şi noi modificări din punct de vedere legislativ. Noile prevederi din Codul Rutier 2022 ce au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2022, aduc interdicţia de obţinere a unui permis de conducere pentru cei care nu au terminate cel puţin 10 clase.

Majoritatea au legătură cu modul în care se vor putea obţine permisele de conducere, începând cu acest an. Măsura restrictivă prevede că viitori candidaţi să îndeplinească o condiţie necesară şi obligatorie. Este vorba de dovada absolvirii a cel puţin 10 clase, în vederea obţinerii unui permis de conducere valid.

Tot noul Cod Rutier 2022 mai prevede şi o nouă plafonare a punctului de amendă pentru anul care tocmai a început. Măsura este aplicabilă de la 1 ianuarie 2022, conform deciziei guvernului de la finele anului 2021.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rutier,
obtinere,
conducere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.