SCANDALUL VOLKSWAGEN. Procuratura Spaniei cere investigarea producătorului german

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 21 octombrie 2015 40 afişări

Procuratura Spaniei a cerut investigarea grupului german Volkswagen de către Înalta Curte, în scandalul manipulării testelor de poluare ale automobilelor diesel, potrivit unui document obţinut de Reuters.

Procurorii susţin că Volkswagen ar fi comis fraudă, inclusiv prin faptul că a beneficat în mod ilegal de subvenţii, şi că a afectat mediul prin poluarea provocată de maşini.

Reprezentanţii VW au refuzat să comenteze.

Dacă Înalta Curte acceptă cazul, acesta va fi încredinţat unui magistrat investigator şi ar putea dura luni şi chiar ani până la începerea sau nu a procesului.

Cel mai mare producător de automobile din Europa a admis că s-a folosit de softuri ilegale, instalate pe 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial, pentru reducerea nivelului emisiilor acestora în timpul testelor.

În Spania, aproape 700.000 de automobile, majoritatea marca Seat, ar fi fost dotate cu softul ilegal.

Procuratura spaniolă cere Ministerului Industriei, care a fost în contact strâns cu reprezentanţii VW de la izbucnirea scandalului, la jumătatea lunii septembrie, să îi pună la dispoziţie toate informaţiile obţinute până în prezent.

Guvernul de la Madrid a anunţat că va încerca să recupereze toate subvenţiile acordate pentru achiziţiile de automobile VW, dar ulterior şi-a nuanţat atitudinea, notând că stimulentele acordate la achiziţia de maşini nepoluante nu sunt legate direct de tipurile de emisii aflate în investigaţie şi nu pot fi recuperate.

Ministerul Industriei a subliniat totuşi că o investiţie a Volkswagen în Spania de 4,2 miliarde de euro va fi garantată, chiar dacă grupul german analizează măsuri de reducere masivă a costurilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SPANIA,
VW,
volkswagen,
scandal,
emisii
/actualitate/scandalul-volkswagen-procuratura-spaniei-cere-investigarea-producatorului-german-14856743
14856743
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.