Scandalul testelor COVID-19 la intrarea în Grecia. ANAT contrazice anunţul Ministerului român de Externe: posibilă eroare de traducere

Autor: Dorin Oancea Postat la 01 iulie 2021 46 afişări

Grecia testează la punctele terestre de trecere a frontierei aleatoriu, nu obligatoriu, anunţă asociaţia agenţiilor din turism ANAT.

Scandalul testelor COVID-19 la intrarea în Grecia. ANAT contrazice anunţul Ministerului român de Externe: posibilă eroare de traducere

Un anunţ publicat miercuri, pe site-ul Ministerului român al Afacerilor Externe (MAE) şi preluat de mass-media, a generat panică în rândul turiştilor. Anume, că toţi turiştii care intră în Grecia, prin punctele de frontieră terestre, indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi, vor efectua în mod obligatoriu un test rapid anti-covid, precizează asociaţia, într-un comunicat.

Autorităţile elene nu au făcut un astfel de anunţ, ci au precizat că vor fi efectuate teste în mod aleatoriu, aşa cum s-a procedat până în prezent şi aşa cum procedează şi alte ţări. Probabil că a fost o eroare de traducere pe site-ul ministerului român, însă ANAT solicită o responsabilitate mai mare din partea MAE, mai ales că din ce în ce mai mulţi turişti români optează pentru Grecia ca destinaţie. „Un astfel de anunţ poate declanşa, pe lângă panică, şi un val de renunţări sau anulări. Orice anunţ tradus eronat poate determina pierderi de neconceput industriei turistice”, spune asociaţia.

ANAT solicită şi autorităţilor elene să optimizeze controalele la frontieră, deoarece o staţionare îndelungată la punctele de trecere a frontierei dăunează atât turiştilor care intră în Grecia dar şi pot afecta turismul elen.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anat,
grecia,
reacţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.