SCANDALUL emisiilor diesel va costa Volkswagen o sumă uriaşă în 2019/ Colosul auto a pierdut deja zeci de miliarde de euro

Autor: Departamentul Economic Postat la 23 decembrie 2018 60 afişări

Scandalul emisiilor diesel va costa Volkswagen 5,5 miliarde de euro în 2018 şi aproximativ 2 miliarde de euro în 2019, a declarat directorul financiar Frank Witter săptămânalului german Boersen-Zeitung, citat de Reuters.

SCANDALUL emisiilor diesel va costa Volkswagen o sumă uriaşă în 2019/ Colosul auto a pierdut deja zeci de miliarde de euro

Din 2015, producătorul german de automobile a plătit mai mult de 27 de miliarde de euro pentru a soluţiona procesele intentate de investitori şi consumatori, şi pentru a plăti amenzile date de autorităţile de reglementare, în încercarea de a rezolva problemele legate de nivelurilor ridicate de emisii ale automobilelor sale diesel.

În 2020, grupul Volkswagen estimează costuri de aproximativ 1 miliard de euro legate de emisii, a declarat Witter.

Volkswagen îşi păstrează intenţia de a lista la bursă afacerea sa cu camioane în 2019 şi continuă să mizeze pe potenţialul de creştere al Chinei, cea mai mare piaţă auto din lume, a spus Witter.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
VOLKSWAGEN,
EMISII,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.