Saint Gobain a preluat Pietta Glass Working

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 06 decembrie 2016 505 afişări

Saint-Gobain achiziţionează întregul capital social al companiei româneşti Pietta Glass Working, care activează în domeniul procesării sticlei pentru aplicaţii industriale şi al elementelor vitrate pentru faţade. Cifra de afaceri estimată pentru  2016 este de 20 milioane euro, cu un puternic potenţial de creştere în următorii ani.

Pietta Glass Working a fost înfiinţată în anul 2000 în judetul Prahova, ca o continuare a afacerii familiei Pietta (Italia), o afacere cu peste 40 ani de experienţă în domeniul procesării sticlei specializate. În timp, societatea şi-a extins activitatea, de la procesarea sticlei utilizate pentru realizarea uşilor în refrigerarea comercială sau a diferitelor echipamente, la soluţii de producţie de sticlă cu valoare adăugată. În prezent, compania deserveşte în principal piaţa europeană.

Saint-Gobain Glass este prezentă pe piaţa din România din 2006, cu producţie  de sticlă plană, sticlă cu depuneri metalice şi sticlă laminată. Achiziţia va permite grupului francez să îşi extindă amprenta industrială pentru a servi şi mai eficient piaţa mondială de faţade, aflată în continuă creştere şi pentru a-şi întări poziţia în piaţa aplicaţiilor industriale, cu o bază de costuri optimizată.

UniCredit Bank a asistat familia Pietta în tranzacţia de vânzare a 100% din acţiunile Pietta Glass Working, jucător regional în domeniul procesării sticlei plane, către compania Saint-Gobain, lider mondial în domeniul habitatului şi al materialelor de construcţii. Tranzacţia a fost finalizată pe data de 5 decembrie 2016.

“Această tranzacţie, în care UniCredit a asistat vânzătorul, este una de referinţă pentru sectorul industrial din România şi reconfirmă interesul sporit al investitorilor pentru piaţa locală, atraşi de contextul macroeconomic favorabil de care beneficiază România în regiune. Prezenţa solidă a Grupului UniCredit atât pe piaţa finanţărilor corporative, cât şi pe piaţa europeană de investment banking, ne permite să le oferim clienţilor noştri corporativi un spectru larg de servicii specifice, îmbinand know-how-ul local cu expertiza tehnică şi de industrie a grupului”, a declarat Alin Pop, şeful Departamentului de Investment Banking şi Corporate Finance în cadrul UniCredit Bank.

În România, Saint-Gobain deţine şapte activităţi (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, PAM, Rigips şi Weber) şi operează 10 unităţi de producţie în şapte situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda şi Suceava.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Saint Gobain,
preluare,
sticla,
unicredit

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.