Rusia, exclusă 4 ani de la competiţiile majore de sport

Autor: Răzvan Stîngă Postat la 09 decembrie 2019 49 afişări

Agenţia Mondială Anti-Doping a decis să suspende Rusia de la toate evenimentele sportive majore din următorii 4 ani, inclusiv Jocurile Olimpice din 2020 şi Campionatul Mondial de Fotbal din 2022. Decizia a fost luată în cadrul unei întruniri a WADA. Rusia are 21 de zile să accepte decizia sau să facă apel la CAS, relatează CNN.

WADA a decis excluderea Rusiei din toate competiţiile majore de sport pentru patru ani, din cauza problemelor de dopaj. Astfel, ce se preconiza iniţial, faptul că nu va participa la Jocurile Olimpice din 2020 şi 2022 şi Cupa Mondială de Fotbal din 2022, s-a adeverit.

Totuşi, sportivii pot concura ”pe cont propriu”, iar eventualele performanţe pe care le pot obţine, nu vor fi trecute în dreptul Rusiei. Acest lucru s-a întâmplat la Jocurile Olimoice din 2018, când nu mai puţin de 168 de sportivi au concurat sub steag neutru.

Decizia a fost luată de WADA în cadrul unei întruniri de la Lausanne (Elveţia), în unanimitate. Totuşi, naţionala de fotbal a Rusiei va participa la EURO 2020, competiţie în cadrul căreia va organiza şi câteva meciuri.

Întreg scandalul a început după ce Rusia a fost acuzată că a ascuns mii de rezultate pozitive la testele antidoping ale sportivilor

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
dopaj,
sancŢiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.