Rusia cucereşte centrul oraşului Lîman şi înconjoară cea mai mare parte a oraşului Sievierodonetsk

Autor: Mediafax Postat la 27 mai 2022 31 afişări

Rusia cucereşte centrul oraşului Lîman şi înconjoară cea mai mare parte a oraşului Sievierodonetsk

Rusia cucereşte centrul oraşului Lîman şi înconjoară cea mai mare parte a oraşului Sievierodonetsk, au recunoscut vineri oficialii ucraineni.

Forţele ruse din estul Ucrainei au capturat centrul oraşului Lîman, nod feroviar, şi au încercuit cea mai mare parte a oraşului Sievierodonetsk, au recunoscut vineri oficialii ucraineni, în timp ce forţele Kievului s-au retras în faţa celei mai mari avansări a Moscovei din ultimele săptămâni, potrivit Reuters.

Ucraina a insistat asupra faptului că forţele sale încă rezistă ferm la noile linii de apărare din estul regiunii Donbas, în ciuda aparentelor avansuri ruseşti pe două dintre cele mai importante fronturi de acolo.

Reprezentanţii separatişti proruşi ai Moscovei au declarat că au în control complet Lîman, un nod feroviar pe care Rusia l-a atacat dinspre nord.

Oficialii ucraineni au recunoscut că Rusia a capturat cea mai mare parte a oraşului. Dar Ministerul Apărării a declarat că forţele încă rezistau în nord-est şi sud-vest, blocându-i pe ruşi să avanseze spre Sloviansk, un oraş important aflat la o jumătate de oră de mers cu maşina la sud-vest.

Mai la est, forţele ruseşti au încercuit două treimi din oraşul Sievierodonetsk, a declarat guvernatorul regional Luhansk, Serhiy Gaidai.

Oraşul este cel mai estic centru major de populaţie încă deţinut de Ucraina în Donbas, iar Rusia a încercat să captureze principala forţă de luptă a Ucrainei în interiorul acestuia şi în oraşul Lîsîceansk, de cealaltă parte a râului Siverskiy Donets. 90 la sută din clădirile din Sievierodonetsk au fost distruse, a declarat Gaidai.

Oleskiy Arestovych, un consilier al preşedintelui Ucrainei, a declarat într-un interviu acordat în cursul nopţii că Lipscani a căzut şi că atacul rusesc bine organizat de acolo a arătat că armata Moscovei îşi îmbunătăţeşte tacticile şi operaţiunile.

După ce au fost respinse din capitala Kiev în martie şi de la periferia celui de-al doilea oraş ca mărime, Harkov, la începutul acestei luni, forţele ruseşti organizează cea mai puternică înaintare din ultimele săptămâni în regiunea Donbas din estul ţării.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.