Rusia ar vrea reluarea negocierilor / Ucraina avertizează că nu va accepta pierderi teritoriale

Autor: Mihai Draghici Postat la 23 mai 2022 33 afişări

Administraţia Vladimir Putin a semnalat, duminică seară, că este pregătită să reia negocierile cu Ucraina, dar reprezentanţii Kievului avertizează că nu vor accepta să cedeze teritorii.

Rusia ar vrea reluarea negocierilor / Ucraina avertizează că nu va accepta pierderi teritoriale

"Din punctul nostru de vedere, noi suntem pregătiţi să continuăm dialogul. Blocarea negocierilor a fost în totalitate o iniţiativă a Ucrainei. Mingea este în terenul Ucrainei. Rusia nu a refuzt niciodată negocierile", a afirmat duminică seară Vladimir Medinski, şeful delegaţiei Rusiei în negocieri, conform cotidianului Le Figaro.

Negocierile dintre Moscova şi Kiev pentru un armistiţiu general sunt în impas de câteva săptămâni din cauza intensificării atacurilor armatei ruse în estul şi sudul Ucrainei.

La rândul său, Mihailo Podoliak, unul dintre membrii delegaţiei Ucrainei, a afirmat că Administraţia Volodimir Zelenski nu este dispusă să cedeze teritorii în negocierile cu Rusia, deoarece, chiar dacă ar fi agreat un armistiţiu, conflictul ar risca să reizbucnească ulterior. "Războiul nu se va încheia. Ar fi doar o pauză pentru ceva timp. Vor începe o nouă ofensivă, chiar mai sângeroasă şi mai amplă", a afirmat Mihail Podoliak, citat de BBC News.

Premierul Italiei, Mario Draghi, a cerut joi Rusiei şi Ucrainei să facă tot posibilul pentru a ajunge rapid la un armistiţiu. "Pentru a evita agravarea crizei umanitare, trebuie să ajungem cât se poate de rapid la o încetare a focului şi la relansarea negocierilor. Aceasta este poziţia Italiei, a Uniunii Europene şi pe care am împărtăşit-o cu preşedintele Biden. Italia va acţiona împreună cu partenerii europeni şi cu aliaţii pentru orice posibilitate de mediere, dar Ucraina, nu altcineva, va decide ce fel de pace va accepta, o pace fără Ucraina nu ar fi acceptabilă", a afirmat premierul italian.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
ucraina,
război

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.