Rusia ameninţă cu măsuri "simetrice" dacă SUA instalează rachete suplimentare în Europa

Autor: Mihai Draghici, Mediafax Postat la 07 decembrie 2019 75 afişări

Rusia ameninţă cu măsuri "simetrice" dacă SUA instalează rachete suplimentare în Europa

Administraţia Vladimir Putin va adopta măsuri "simetrice" în cazul în care Statele Unite instalează noi sisteme de rachete în ţări din Europa, a avertizat vineri Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

"Vom avea o reacţie simetrică. Orice măsură va atrage reacţia Rusiei", a declarat Serghei Lavrov, potrivit agenţiei de presă Reuters, în cursul unei vizite oficiale în Italia.

După anularea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF) semnat cu SUA, Rusia a propus un moratoriu privind instalarea de sisteme balistice suplimentare în ţările europene.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a pledat recent pentru implicarea ţărilor europene într-un eventual acord care ar înlocui Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) şi a transmis Rusiei că analizează propunerea de moratoriu privind instalarea unor sisteme de rachete în Europa.

Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) a fost anulat recent, ca urmare a unei decizii a Administraţiei Donald Trump.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
sua,
europa,
rachete,
masuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.