Rusia a deschis proceduri civile împotriva companiilor Facebook şi Twitter

Postat la 21 ianuarie 2019 30 afişări

Roskomnadzor, Agenţia Federală pentru Supravegherea Comunicaţiilor din Rusia, a anunţat luni că va deschide proceduri administrative împotriva companiilor Facebook şi Twitter, deoarece nu au explicat cum se vor conforma legislaţiei naţionale, relatează agenţia Interfax.

Rusia a deschis proceduri civile împotriva companiilor Facebook şi Twitter

Roskomnadzor s-a sesizat deoarece companiile nu au oferit explicaţii privind modul în care se vor conforma legislaţiei în vigoare din Rusia, care prevede că toate serverele de stocare a datelor personale ale cetăţenilor ruşi trebuie să fie localizate pe teritoriul Rusiei.

 

Directorul agenţiei Roskomnadzor, Alexander Zharov, a declarat că cele două companii au la dispoziţie o lună pentru a oferi informaţiile cerute. În caz contrar, se vor lua măsuri legale împotriva lor.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.