Rusia a atacat instalaţii portuare şi de depozitare a cerealelor din regiunea ucraineană Odesa

Autor: Cosmin Pirv Postat la 02 august 2023 34 afişări

Rusia a atacat instalaţii portuare şi de depozitare a cerealelor din regiunea ucraineană Odesa

Drone ruseşti au atacat miercuri dimineaţa instalaţii portuare şi de depozitare a cerealelor din sudul regiunii de coastă ucrainene Odesa, incendiind unele dintre ele, a scris guvernatorul regional Oleh Kiper pe aplicaţia Telegram.

Acesta a adăugat că nu fost raportate victime.

Presa ucraineană a relatat că dronele au sosit dinspre Marea Neagră şi apoi s-au deplasat spre vest, de-a lungul fluviului Dunărea, spre Ismail, un port cheie din care grânele ucrainene sunt transportate cu barje spre portul românesc Constanţa de la Marea Neagră pentru a fi trimise mai departe.

De asemenea, pentru prima dată de la expirarea acordului privind cerealele, mai multe nave de marfă străine au sosit duminică în portul Ismail prin Marea Neagră, a relatat presa ucraineană.

Rusia a intensificat atacurile asupra infrastructurii agricole şi portuare ucrainene după ce a refuzat să prelungească acordul privind cerealele din Marea Neagră, care permitea exporturile de cereale ucrainene, transmite Reuters.

Un alt atac rusesc de la sfârşitul lunii iulie a vizat terminalul portuar Ismail, distrugând un depozit de cereale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
odesa,
atac,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.