RTPR Allen & Overy alături de grupul japonez Asahi în achiziţia Ursus

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 14 decembrie 2016 187 afişări

RTPR Allen & Overy alături de grupul japonez Asahi în achiziţia Ursus

RTPR Allen & Overy a consiliat grupul japonez Asahi Group Holdings, Ltd. cu privire la achiziţia Ursus Breweries, liderul pieţei de bere din România. Tranzacţia prin care grupul Asahi a cumpărat producătorii de bere din regiune ai SAB Miller acoperă cinci pieţe – România, Polonia, Cehia, Slovacia şi Ungaria – şi va fi cea mai mare tranzacţie de M&A din România din acest an. Vânzătorul este Anheuser-Busch InBev SA/NV.

Allen & Overy a oferit consultanţă Asahi cu privire la aspecte de M&A, drept comercial, concurenţă/antitrust, financiar, taxe şi dreptul muncii în legătură cu contractul de vânzare-cumpărare încheiat cu AB InBev. Aceasta este cea mai mare tranzacţie din istoria Asahi.

Echipa de avocaţi a RTPR a fost condusă de Adrian Cazan (counsel) care, sub îndrumarea lui Mihai Ristici (partner), a coordonat o echipă multidisciplinară din care au făcut parte 15 avocaţi din biroul casei de avocatură din Bucureşti.

Adrian Cazan a declarat: „Această tranzacţie internaţională (...) va fi probabil cea mai mare tranzacţie de M&A pe plan local din 2016. A fost un proiect intens care, datorită procesului competitiv, ne-a solicitat capacităţile profesionale la maxim, fiind nevoiţi să lucrăm 24/7 pe parcursul mai multor săptămâni.”  Aceasta este a treia tranzacţie din ultima perioadă în care au fost implicaţi avocaţii RTPR; anterior, au lucrat şi pentru vânzarea lanţului de magazine Profi şi achiziţionarea de către Allianz Capital Partners a pachetului de acţiuni al E.ON Distribuţie România S.A.

Vânzătorul a fost asistat pe plan local de către avocaţii Suciu Popa.

Domeniile principale de activitate ale RTPR Allen & Overy cuprind finanţări, fuziuni şi achiziţii, pieţe de capital, insolvenţă şi restructurări, concurenţă, dreptul muncii, dreptul proprietăţii intelectuale, litigii şi arbitraj, consultanţă pentru sectoarele de afaceri, inclusiv energie, telecomunicaţii, finanţare, real estate şi industria farmaceutică.

RTPR a fost înfiinţată în anul 2004 şi activează în asociere cu firma londoneză Allen & Overy din 2008. RTPR Allen & Overy are o echipă de 44 de avocaţi, inclusiv 5 parteneri - Costin Tărăcilă, Victor Pădurari, Alexandru Retevoescu, Mihai Ristici, Valentin Berea, precum şi profesorul Lucian Mihai.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
achizitie,
japonez,
ursus,
bere,
avocati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.