RoVaccinare: Prevalenţa tulpinii Delta în România este cuprinsă între 5 şi 15%

Autor: Cosmin Pirv Postat la 27 iulie 2021 41 afişări

RoVaccinare: Prevalenţa tulpinii Delta în România este cuprinsă între 5 şi 15%

Platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea anti-Covid a publicat marţi datele Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor despre estimarea prevalenţei tulpinii Delta. Astfel, în România prevalenţa tulpinii este de 5-15%.

Conform datelor puse la dispoziţie de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor, estimarea prevalenţei tulpinii Delta, conform ratei de secvenţiere a statelor în UE, în data de 15 iulie este de peste 90% în Marea Britanie, de peste 50% în Irlanda, Portugalia, Germania, Belgia, Danemarca, Slovenia şi Estonia, între 25 şi 50% în Franţa, Olanda, Italia, Grecia, Cehia şi Slovacia, între 5 şi 15% în România, Norvegia şi Letonia şi de sub 5% în Polonia, Ungaria şi Bulgaria.

„Conform Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor se estimează, pe baza modelării matematice, că în acest ritm, aproximativ 70% din cazurile noi de infecţii vor fi cauzate de varianta Delta la începutul lunii august, ajungând la aproximativ 90% până la finalul verii”, a informat platforma RoVaccinare.

Reprezentanţii acesteia susţin că vaccinurile împotriva COVID-19 sunt eficiente şi împotriva tulpinii Delta.

„Vaccinarea în procent mare a grupelor de risc reduce semnificativ numărul de spitalizări şi decese în plin val cauzat de tulpina Delta, chiar în condiţiile în care această variantă s-a dovedit mai transmisibilă”, au mai transmis reprezentanţii platformei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
delta,
prevalenţa,
coronavirus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.