Rompetrol Rafinare spune că nivelul ridicat de hidrogen sulfurat înregistrat miercuri în Ploieşti nu a fost cauzat de rafinăria Vega

Autor: Roxana Rosu Postat la 23 februarie 2022 50 afişări

Rompetrol Rafinare spune că nivelul ridicat de hidrogen sulfurat înregistrat miercuri în Ploieşti nu a fost cauzat de rafinăria Vega

Rompetrol Rafinare a anunţat miercuri că rafinăria Vega Ploieşti a  înregistrat, în cursul acestei dimineţi, o creştere rapidă a indicatorului hidrogen sulfurat în zona sa de activitate, compania subliniind că această situaţie nu a fost produsă de activitatea rafinăriei.

Măsurătorilor au fost făcute prin staţiile fixe de monitorizare a calităţii aerului amplasate în Ploieşti şi Tânţăreni. Aceste informaţii au fost transmise în mod automat şi autorităţilor de resort (APM Prahova şi GNM – CJ Prahova), în această dimineaţă.

Rafinăria este situată în partea de nord a oraşului, iar direcţia predominantă a vântului, în acestă dimineaţă, a fost dinspre zona de sud.

În plus, Rompetrol a precizat că o parte din instalaţiile de producţie ale rafinăriei (Distilare în Vid, Bitum) sunt oprite temporar, iar în această dimineaţă nu s-au înregistrat activităţi de descărcare materie primă pentru produse petroliere.

”În aceste condiţii, precizăm că evoluţia indicatorului hidrogen sulfurat nu a fost generată de activitatea curentă a rafinăriei, acest aspect fiind confirmat şi de controlul din această dimineaţă al Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova. Cele două staţii fixe de monitorizare a calităţii aerului, amplasate în apropierea rafinăriei, au înregistrat un nivelul maxim la ora 8:30 (media la jumătate de oră), acesta fiind de 69,26 µg/m³ pentru staţia amplasată în Ploieşti, respectiv 55,38 µg/m³ pentru cea din Ţânţăreni”, se arată în anunţul Rompetrol.

În prezent, rafinăria nu mai prelucrează ţiţei, ci numai produse distilate medii, provenite de la Petromidia Năvodari. Vega Ploieşti este cea mai mică unitate de profil din ţară, cu o capacitate de producţie anuală de aproximativ 400.000 de tone şi dezvoltă exclusiv produse cu valoare adăugată ridicată.

Rompetrol Rafinare (simbol bursier RRC) face parte din grupul kazah KMG International şi operează rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti. KMG International deţine 54,63% di capital, direct şi indirect, iar statul român prin Ministerul Energiei restul de 44,7%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafinarie,
ploiesti,
refuz,
inregistrare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.