Românii s-au îndatorat la bănci, în 2016, ca să-şi cumpere televizoare şi frigidere

Postat la 16 martie 2017 86 afişări

Românii s-au împrumutat anul trecut ca să-şi cumpere bunuri de folosinţă îndelungată şi să-şi amenajeze casa. Puţini s-au îndatorat la bancă pentru a-şi achiziţiona o locuinţă. Creditele de consum au fost luate, în medie, pe trei ani, conform bancherilor consultaţi de MEDIAFAX.

Românii s-au îndatorat la bănci, în 2016, ca să-şi cumpere televizoare şi frigidere

Persoană căsătorită, din mediul urban, cu venit de peste 1200 de lei. Acesta este profilul celui care a luat un credit bancar anul trecut. Cei mai mulţi au luat credite de nevoi personale, care trebuie rambursate în circa trei ani, valoarea acestora fiind de circa 4000 de euro.

“În 2016, doi din trei clienţi care au contractat un credit au ales un credit de nevoi personale şi doar unul din zece a ales un credit pentru locuinţă. Românii investesc preponderent în amenajări ale caselor, bunuri de folosinţă îndelungată, achiziţia de locuinţe în special în imobile şi ansambluri rezidenţiale vechi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ştefan Radu, Head of Retail Business Areas, ING Bank.

Acesta spune că, în medie, valoarea creditelor de nevoi personale este de circa 20.000 de lei, iar perioada de rambursare de trei ani. În ceea ce priveşte creditele pentru casă acestea sunt în medie de 180.000 de lei, pentru perioade de 25-30 de ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.