Românii pleacă în vacanţă de 1 Decembrie, în detrimentul sărbătorilor de iarnă

Autor: Georgiana Călin Postat la 02 noiembrie 2016 219 afişări

Românii pleacă în vacanţă de 1 Decembrie, în detrimentul sărbătorilor de iarnă

Conform cererilor înregistrate de portalul de rezervări turistice Vola.ro, în 2016 românii au renunţat la călătoriile în afara ţării de Crăciun sau Revelion, în favoarea mini-vacanţei de 1 Decembrie. Majoritatea rezervărilor au fost făcute pentru perioada 30 Noiembrie – 4 Decembrie 2016, turiştii români optând să rezerve o mini-vacanţă de patru nopţi, în cuplu sau alături de prieteni. 

Cele mai căutate destinaţii au fost cele recunoscute pentru pieţele de Crăciun, cum ar fi Viena şi Praga, dar şi destinaţiile europene cu clima mai caldă, cum ar fi Barcelona, Lisabona, Sicilia, Sardinia şi Cipru.  Preţul de pornire pentru un city break este de 129 euro/persoană (bilet de avion şi trei nopţi cazare incluse) şi de 20 euro pentru un bilet de avion spre o destinaţie europeană. 

„În 2016 turiştii români nu mai au tradiţionala punte între 25 Decembrie şi 2 Ianuarie. Atât Crăciunul cât şi Anul Nou se vor sărbători în zile de duminică, motiv pentru care mulţi dintre turiştii români au ales să îşi facă vacanţa de iarnă în perioada 30 Noiembrie – 4 Decembrie. Preţurile sunt cu până la 50% mai mici decât în perioada sărbătorilor, aglomeraţia pe marile aeroporturi încă nu se instaurează, deci românii au toate atu-urile pentru a avea o vacanţă reuşită de 1 Decembrie”, a declarat Daniel Truică, Managing Partner Vola.ro.

Cel mai ieftin zbor dus-întors achiziţionat prin intermediul Vola.ro a fost 20 euro de persoană spre Roma. Pentru un city break complet la Roma, preţul de pornire a fost de la 159 euro în care se includ avionul şi trei nopţi de cazare. Printre cele mai avantajoase oferte au fost city break-urile la Veneţia, unde preţul a început de la 129 euro de persoană, cu transportul şi cazarea asigurate.

Pachetele către pieţele de Crăciun încep de la 299 euro, pentru un city break la Viena cu 3 nopţi de cazare incluse şi transport cu avionul.  Pentru un city break în destinaţii mai calde, precum Barcelona, pachetele au început de la 329 euro de persoană pentru avion şi trei nopţi cazare. Printre preferinţele românilor pentru mini-vacanţa de 1 Decembrie se regăseşte şi Dubai, unde cel mai ieftin pachet de vacanţă, format din avion şi patru nopţi cazare, porneşte de la 860 euro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.