Românii au descoperit în ţara lor, în anul pandemiei, zone de vacanţă despre care nici nu ştiau că există

Postat la 15 februarie 2021 180 afişări

Românii au descoperit în ţara lor, în anul pandemiei, zone de vacanţă despre care nici nu ştiau că există

Românii au descoperit în ţara lor, în anul pandemiei, zone de vacanţă despre care nici nu ştiau că există: Ciungetu Malaia din Vâlcea, Colibiţa din Bistriţa-Năsăud, plaja Cochilia din Tuzla ori barajul de la Stânca Costeşti. Alţii au mers în Grecia şi Turcia.

Un studiu care analizează percepţia românilor faţă de călătorii în anul pandemic 2020, realizat de agenţia Hello Holidays în luna ianuarie arată că românii şi-au descoperit ţara şi au găsit destinaţii extreme despre care nu aveau cunoştinţă că există.

Muntele, dar şi litoralul, au atras cei mai mulţi dintre turiştii care şi-au petrecut vacanţa în România. Au călătorit cu familia, au optat în special pentru spaţii de cazare cu interacţiune redusă cu alţi turişti şi au plătit sub 500 de euro/persoană.

Jumătate dintre călătoriile externe au fost realizate în Grecia şi Turcia, însă 8% au zburat spre zone mai îndepărtate precum Bali, Zanzibar, Maldive, Cuba, Mexic.

43% din cei chestionaţi au avut o vacanţă în România, 57% au mers în vacanţă în străinătate. Pentru 80% din turiştii de România şi 43% din cei care au călătorit în străinătate, vacanţa din 2020 a costat sub 500 de euro/persoană. Cel mai tânăr turist are 18 ani (două persoane), cel mai în vârstă, 82 de ani (două persoane).

La studiu au participat 1.840 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 82 de ani, majoritatea femei (77%).

45 de persoane au declarat că nu au avut nicio vacanţă anul trecut, în timp ce 1.795 au avut aproape 2.100, 15% din acestea având chiar două. 43% dintre ei au fost în vacanţă în România, restul, în străinătate. 68% au călătorit cu familia, un sfert, cu prietenii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
descoperire,
pandemie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.