România a trimis în Republica Moldova încă peste 50.000 de doze de vaccin anti-Covid

Autor: Andreea Tobias Postat la 27 martie 2021 74 afişări

România a trimis în Republica Moldova încă peste 50.000 de doze de vaccin anti-Covid

România a trimis sâmbătă în Republica Moldova încă peste 50.000 de doze de vaccin anti-Covid AstraZeneca. 

Sâmbătă, 50.400 doze de vaccin produs de compania AstraZeneca au plecat către Republica Moldova, în sprijinul autorităţilor implicate în lupta de combatere a pandemiei.

Guvernul României a decis continuarea acordării ajutorului umanitar, cu titlu gratuit. Dozele de vaccin destinate Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova fac parte din rezerva Ministerului Sănătăţii din România.

Misiunea se realizează cu un mijloc de transport aflat în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, pe ruta Bucureşti – Chişinău şi retur.

În 27 februarie, alte 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca au fost acordate Republicii Moldova.

Pe 4 februarie 2021, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Republica Moldova pentru acordarea de asistenţă

internaţională, având în vedere susţinerea eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
românia,
republica moldova,
vaccin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.