Rezervările pentru litoralul românesc au explodat: două staţiuni, în topul preferinţelor românilor

Autor: Cosmin Pirv Postat la 21 mai 2021 107 afişări

Rezervările pentru litoralul românesc au explodat în ultimele două săptămâni, iar printre preferinţele românilor se regăsesc staţiunile Mamaia, Eforie Nord şi Costineşti.

Rezervările pentru litoralul românesc au explodat: două staţiuni, în topul preferinţelor românilor

Potrivit unui studiu Travelminit.ro, litoralul românesc este în topul căutărilor românilor, mai ales în contextul în care mulţi dintre ei şi-au anulat anul trecut concediul la mare din cauza pandemiei, iar acum îşi doresc să recupereze din plin.

„Au început rezervările de vară şi a crescut semnificativ numărul rezervărilor domestice în ultimele două săptămâni. Litoralul este în topul preferinţelor românilor, însă şi destinaţiile montane sunt la mare căutare”, spune Timea Ambrus, manager operaţional al platformei hoteliere online.

Potrivit unui raport al Travelminit.ro, în topul destinaţiilor căutate de români pentru concediul din vară se află staţiunile de la malul mării, cu Mamaia, Eforie Nord şi Costineşti în fruntea clasamentului. Urmează staţiunile balneare Sovata, Băile Felix şi Băile Herculane, semn că oamenii îşi doresc acum cât mai multă relaxare la plajă sau la piscină, momente de linişte, dar şi distracţie.

Nu în ultimul rând, oraşele mari, cum ar fi Braşovul, Cluj-Napoca, Sibiul şi Bucureştiul, sunt şi anul acesta în topul locurilor căutate de turişti pentru vară, fiind destinaţii întotdeauna de actualitate.

Hotelierii şi proprietarii de pensiuni din România sunt deja pregătiţi pentru sezonul de vară. Astfel, preţul pentru un sejur care include 2 nopţi pentru 2 adulţi începe de la 490 de lei. Pentru 3 adulţi, preţul mediu pentru 4 nopţi de cazare la un hotel este de aproximativ 1700 de lei, în timp ce tariful pentru acelaşi pachet la o pensiune este mai mic şi începe de la 1200 de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
litoral,
vacanţe,
turişti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.