Rezerva de apă a Pământului este mult mai mică decât credeam - Infografic

Postat la 12 octombrie 2016 346 afişări

Rezerva de apă a Pământului este mult mai mică decât credeam - Infografic

Nivelul apei de pe Pământ este mic comparabil cu alte planete din sitemul solar. Pământul deţine 1.333 kilometri cubi de apă în timp ce Europa, luna lui Jupiter deţine de două ori mai multă.

Ganymede, planeta apropiată de Europa (luna lui Jupiter), conţine de 30 de ori mai multă apă decât Pământul, aceasta fiind lichidă sau îngheţată. Cercetătorii încep să descopere tot mai multă apă atunci când cercetează planete noi.  Pe 28 septembrie, cercetătorii au declarat că luna lui Saturn, Dione, deţine un ocean subteran. 

Steve Vance, cercetător din cadrul Jet Propulsion Laboratory al NASA,  a realizat un grafic prin care prezintă posibilul  volum de apă de pe fiecare planetă (lichidă şi solidă)

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.