Revoltător. Orez cu insecte, în pachetele cu alimente pentru persoanele defavorizate in Maramureş

Autor: Cosmin Pirv Postat la 14 decembrie 2022 257 afişări

Revoltător. Orez cu insecte, în pachetele cu alimente pentru persoanele defavorizate in Maramureş

Prefectul judeţului Maramureş a cerut DSVSA să facă verificări după ce în localitatea Coaş au fost găsite insecte în orezul distribuit în cadrul programului POAD 2018-2021.

În urma solicitării prefectului Rudolf Stauder, angajaţii DSVSA Maramureş şi reprezentanţii Primăriei Coaş s-au deplasat la beneficiar, unde au constatat că pachetul alimentar din cadrul programului a fost distribuit de către reprezentanţi ai autorităţii administraţiei publice locale.

„Au fost identificate trei pachete de orez, ambalat la un kilogram, producţie martie 2022, cu data de expirare luna noiembrie a anului viitor. Cele trei pachete de orez sunt integre, sigilate şi conţin insecte, fiind neconforme şi improprii consumului uman. Ele au fost ridicate de la beneficiar în baza unui proces verbal. Cele trei pachete de orez rămân în custodia Primăriei Coaş până la efectuarea distrugerii acestora, a precizat prefectul de Maramureş”, transmite Prefectura Maramureş.

Potrivit instituţiei, au fost vericate documentele, fără a se putea stabili însă trasabilitatea produsului neconform şi ridicat de la beneficiar.

Toate celelalte pachete alimentare verificate nu au conţinut produse neconforme.

„Acest pachet alimentar face parte dintr-un lot din care nu au mai fost distribuite spre beneficiari alte pachete cu ajutoare alimentare, la nivelul judeţului Maramureş. Conform declaraţiei persoanei beneficiare a programului POAD 2018-2021, pachetul alimentar cu produsul neconform a fost primit sigilat şi integru în data de 12 decembrie 2022. Situaţia de la Coaş a fost comunicată la nivel central şi s-a solicitat furnizorului înlocuirea produselor neconforme din pachetul alimentar distribuit în cadrul programului persoanei beneficiare”, a precizat prefectul Rudolf Stauder.

Conform Prefecturii, firma distribuitoare a pachetului alimentar şi-a asumat eroarea şi va înlocui cele trei pachete de produse neconforme.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orez,
insecte,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.