Revolta unui paznic de spital: Văd zilnic bătaia de joc faţă de bolnavi. Medicii dorm şi nu vor să fie deranjaţi când vin oamenii la Urgenţă

Autor: Loredana Ficiu Postat la 11 octombrie 2019 663 afişări

Un paznic de la Spitalul Judeţean Deva anunţă că demisionează deoarece vede zilnic „indiferenţa” cu care medicii îi tratează pe pacienţi. Potrivit paznicului, unii medici se enervează dacă sunt treziţi în timpul nopţii de bolnavi şi jignesc angajaţii.

Paznicul scrie pe Facebook un anunţ în atenţia Ministerului Sănătăţii şi a locuitorilor din Deva, spunând că refuză să mai lucreze la urgenţa Spitalului Judeţean Deva deoarece vede zilnic „bătaia de joc, cum tratează cu indiferenţă bolnavii” medicii.

Paznicul publică numele unui medic, iar apoi scrie că doctorii dorm şi nu vor să fie deranjaţi când vin bolnavii la urgenţe, jignind paznicii pentru că bolnavii fac gălăgie pe holul spitalului în timp ce ei dorm.

Paznicul cere conducerii spitalului să ia măsuri, susţinând că bolnavii suferă din cauza „unor nesimţiţi”.

Mesajul postat pe Facebook de paznic a devenit viral în scurt timp.

Postarea a strâns sute de aprecieri, iar mulţi dintre cei care o comentează îl felicită pe paznic: „Dacă ar fi toată lumea ca dumneavoastră, s-ar schimba ceva...păcat că restul tac şi acoperă, de teamă să nu îşi piardă locul de muncă”, „Bravo, felicitări toată stima pt.dumneavoastră, bine că s-a găsit cineva să vorbească, aveţi tot respectul meu”, „Felicitări pentru că ai postat, să vadă toată lumea, oricum se ştia dar nu recunoştea nimeni”.

O altă persoană scrie la postarea paznicului că mama sa a murit în spital săptămâna trecută din cauza indiferenţei şi a nepăsării cadrelor medicale, în condiţiile în care un medic dormea, iar alta scrie că a ajuns noaptea la urgenţă şi medicii s-au revoltat pentru că i-a trezit din somn: „mi-au pus o perfuzie în bătaie de joc şi m-au trimis acasă tot cum am venit”.

Conducerea Spitalului Judeţean Deva nu a putut fi contactată până la această oră pentru a exprima un punct de vedere.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, Lidia Roşca, a declarat că este vorba despre părerea unui paznic.

„Nu cunosc. Noi vom face investigaţii, că deocamdată nu am date exacte nici de la domnul doctor, o să-i cerem o notă explicativă să vedem ce s-a întâmplat şi o să vedem şi de la firma de pază ce s-a întâmplat cu angajatul respectiv. Nu este angajatul nostru, e al firmei de pază. Nu ştiu exact ce s-a întâmplat acolo şi ce a fost. O să verific dacă este într-adevăr aşa, pentru că, din câte am discutat cu doamna director medical, urgenţa la noi este suprasolicitată, adică vin foarte mulţi pacienţi, pentru că nu sunt centre de permanenţă cum sunt în alte oraşe mai mari”, a spus managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva.

Roşca a afirmat că a găsit şi ea pacienţi pe coridoarele de la urgenţe, însă nimeni nu era agitat sau supărat.

„O să luăm legătura cu domnul doctor (cel menţionat de paznic - n.r.). Din câte am auzit, astăzi era de gardă, la serviciu şi când am plecat eu erau deja trei ambulanţe şi o ambulanţă SMURD, aşa că are activitate şi, sincer, să iau un medic din activitate să-mi explice ce a vrut să spună un domn, angajat al unei firme de pază, prefer să stea să trateze pacienţii. Discutăm zilele următoare, investigăm", a spus managerul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PAZNIC SPITAL,
DEMISIE,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.