Revista presei economice din Romania

Postat la 29 noiembrie 2010 10 afişări

BCR, BRD si Raiffeisen au cumparat jumatate din obligatiunile de 1,3 miliarde de euro vandute de Ministerul Finantelor; Sebastian Ghita vrea sa faca profit la Realitatea TV; Rompetrol va continua sa aiba pierderi si la anul.

Jumatate din imprumutul de 1,3 miliarde de euro luat de stat joia trecuta a fost asigurat de BCR, BRD si Raiffeisen Bank, care au cumparat astfel titluri emise de Ministerul Finantelor in valoare de peste 600 milioane de euro, la o dobanda medie de 4,8% pe an, informeaza Gandul. Seful OTP Bank se teme ca primavara anului viitor va aduce o crestere alarmanta a creditelor neperformante, cauzata de cheltuielile mari facute de consumatori pe final de an.

Sebastian Ghita, noul sef al Realitatea TV, declara intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei ca vrea sa faca profit dintr-o televiziune care se va adresa publicului doritor de echilibru: "Eu imi propun sa fac profit pentru mine, nu pentru domnul Vintu". Ministrul agriculturii afirma ca a finalizat proiectul privind taxarea terenurilor nelucrate de anul viitor; cat va fi taxa ramane insa la latitudinea premierului Emil Boc.

Kazahii de la KazMunaiGaz vor sa inceapa recuperarea investitiilor, insa Rompetrol va continua sa genereze pierderi la nivel de grup si anul viitor, declara pentru Adevarul directorul financiar al companiei. Astazi, actionarii Fondului Proprietatea vor dezbate bugetul de venituri si cheltuieli pe anul viitor; in afara cheltuielilor fiscale, planul financiar al Fondului nu are prevazute "donatii si sponsorizari" in 2011, asa cum ceruse Guvernul la rectificarea bugetara.

Ministerul Transporturilor si CJ Tulcea au investit peste 10 mil. euro pentru modernizarea Aeroportului Delta Dunarii din Tulcea, insa acum investitia se dovedeste o gaura neagra pentru bugetul local, fiindca lipseste omologarea pentru traficul international, scrie Romania Libera. Fara a face un scop din asta, ci mai degraba din cauza saraciei, Romania are cele mai multe case ecologice din Europa, 20% dintre locuinte fiind construite din chirpici.

Daca pana acum Romania importa gaze doar prin Ucraina, aduse prin doi intermediari care au contracte cu Gazprom pana in 2030, MOL si OMV au devenit cei mai noi importatori de gaze, dupa deschiderea conductei Arad-Szeged, scrie Ziarul Financiar. Brokerii spun ca dezinteresul investitorilor la Bursa a atins deja cote alarmante si ca piata va continua sa fie marcata de apatie pana la listarea Fondului Proprietatea.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7759234
7759234
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.