Revista presei economice din Romania

Postat la 19 noiembrie 2010 10 afişări

HP angajeaza 600 de IT-isti pentru centrul de servicii din Bucuresti; UE taie subventiile pentru fermierii care nu-si lucreaza terenurile; oamenii de afaceri critica intentia Guvernului de a introduce impozit pe avere; brokerii vor sa-si imparta banii Bursei.

Interesul marilor grupuri IT pentru dezvoltarea afacerilor din Romania deschide sezonul de vanatoare a celor mai potriviti angajati, scrie Gandul: HP anunta ca va angaja, in 2011, circa 600 de oameni pentru centrul de servicii Global eBusiness Operations (GeBOC) din Bucuresti. In perioada iulie-septembrie, in plina criza, romanii au cheltuit peste 300 milioane de euro cu cardul in strainatate, cea mai mare suma inregistrata pana in prezent si cu 25% mai mult decat in trimestrul al doilea.

Evenimentul Zilei il citeaza pe comisarul european Dacian Ciolos, cu anuntul ca din 2014, toti fermierii care nu isi cultiva pamantul nu vor mai primi niciun fel de subventie la hectar, in conditiile in care in Romania sunt aproape 3 milioane de hectare de terenuri agricole nelucrate. Telefoanele mobile si alte electronice, in general, s-au ieftinit fata de anul 2009 si cu pana 50%, in cazul comertului online, intrucat a crescut oferta - din ce in ce mai multi considera comertul online o afacere profitabila in criza.

Guvernul va aloca la rectificarea bugetara peste 570 de milioane de lei pentru plata drepturilor de asistenta sociala, o mare parte din fondurile suplimentare de la buget urmand sa provina din colectarea TVA, noteaza Adevarul. ONU a emis un raport in care avertizeaza asupra riscului cauzat de scumpirea produselor de consum, in conditiile in care recoltele sub asteptari din 2010 au dus la majorarea preturilor alimentelor, iar inflatia continua sa creasca in tot mai multe state.

In loc sa combata evaziunea fiscala, sa scoata mai multi bani din contractele semnate cu baietii destepti din economie si sa umfle mai putin buzunarele regilor asfaltului, Guvernul va introduce de anul viitor un impozit pe avere, masura la care opt tari UE au renuntat in ultimii ani, scrie Romania Libera. Pentru vacanta de Craciun, ziarul propune o selectie a celor mai ieftine bilete de avion catre orase precum Torino, Viena, Zürich, Geneva, Budapesta sau Salzburg.

Brokerii se bat pe banii Bursei, constata Ziarul Financiar: un grup de actionari a propus conducerii BVB reducerea capitalului social cu circa 9 milioane de euro, echivalentul lichiditatilor de care dispune principalul operator bursier, si distribuirea sumei catre cei 850 de actionari. Cresterea economica va trebui sa se bazeze pe mobilizarea resurselor interne si pe atragerea fondurilor europene, sustine Catalin Pauna, senior economistul biroului Bancii Mondiale din Romania.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7731275
7731275
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.