Revin lockdown-urile: O mare Capitală întră din nou în lockdown după un număr record de infectări de COVID

Autor: Andreea Tobias Postat la 24 iulie 2021 281 afişări

Revin lockdown-urile: O mare Capitală întră din nou în lockdown după un număr record de infectări de COVID

Vietnamul a decis plasarea în lockdown a celor 8 milioane de locuitori ai capitalei Hanoi, începând de sâmbătă. Autorităţile încearcă astfel să limiteze contaminările COVID-19.ockdownul din Hanoi a fost decis pentru limitarea gravelor focare de coronavirus, din cauza cărora o treime din ţară a fost deja închisă în casă, conform ANSA.

Autorităţile au raportat vineri peste 7.000 de noi infecţii la nivel naţional, al treilea record de infecţii zilnice într-o săptămână.

După ce anul trecut a stăpânit cu succes focarele de coronavirus, Vietnamul a înregistrat o creştere a cazurilor de la sfârşitul lunii aprilie. Aproximativ o treime din cei 100 de milioane de oameni din Vietnam sunt deja supuşi restricţiilor.

Oraşul Ho Chi Minh, care a înregistrat majoritatea cazurilor recente, a extins vineri un ordin de şedere la domiciliu pentru cetăţenii săi. Autorităţile au început o campanie de dezinfectare a întregului oraş, care va dura o săptămână.

Vietnam a fost una dintre puţinele economii care a crescut anul trecut, graţie succesului său în stăpânirea virusului în timpul primului val de pandemie. Dar ţara a încetinit apoi procurarea şi administrarea vaccinurilor, cu doar 4,5 milioane de doze inoculate până acum.

Autorităţile speră să obţină imunitatea de turmă până la începutul anului 2022.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hanoi,
lockdown,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.