Retailerii din Militari Shopping Center au vândut anul trecut de 25 milioane euro, cu 15% mai mult

Autor: Cristina Cuncea Postat la 12 martie 2015 73 afişări

Retailerii din Militari Shopping Center din Bucureşti, deţinut de Atrium European Real Estate, au înregistrat anul trecut vânzări de aproape 25 milioane euro, în creştere cu aproape 15% faţă de 2013, însă parcul de retail a generat venituri din chirii în scădere cu 9,5%, la 5,8 milioane euro.

"Scăderea veniturilor din chirii a avut la bază dificultăţile companiei de bricolaj chiriaş în proiect (Praktiker, care a fost vândut de grupul german cu acelaşi nume către omul de afaceri turc Omer Susli, n.r.), şi restructurarea proiectului care a fost finalizată în trimestrul al doilea, compensată de indexarea chiriilor şi de noi chiriaşi", se arată în raportul financiar al companiei, controlată de grupul israelian Gazit Globe.

Veniturile brute au scăzut cu 12,5%, de la 7,24 milioane de euro la 6,34 milioane de euro, a anunţat compania.

Anul trecut proiectul a fost extins de la o suprafaţă închiriabilă de 53.400 metri pătraţi la 54.100 metri pătraţi, astfel că valoarea de piaţă a Militari Shopping Center a crescut la 70,7 milioane de euro comparativ cu 65,2 milioane de euro în 2013, respectiv cu 8,4%. Rata de ocupare a proiectului este de 91,7%, faţă de 88,7% cu un an înainte. Randamentul centrului comercial este estimat la 8,8%, în scădere de la 9,1%.

Compania a atras anul trecut trei mari chiriaşi, respectiv H&M, KFC, Adidas, dar şi Maxi Toys, unul dintre cei mai mari retaileri de jucării din Europa.

Venturile nete obţinute în România reprezintă 2,9% din totalul încasărilor din închirierea celor 153 de proprietăţi pe care Atrium le deţine în mai multe ţări, cu o valoare estimată la 2,6 miliarde de euro. În plus, compania deţine terenuri pentru dezvoltare în valoare de 365 milioane de euro.

Atrium European Real Estate a achiziţionat în 2004 prima fază a proiectului din Militari, dezvoltat de compania belgiană Liebrecht&wooD. Pentru extindere, finalizată în martie 2009, compania a anunţat că a alocat 67 milioane euro. Cel mai mare acţionar al Atrium European Real Estate este grupul de investitori israelieni Gazit Globe, în timp ce Apollo Global Real Estate, deţine o participaţie de 14%. Gazit Globe a anunţat la începutul anului că vrea să preia şi acţiunile Apollo.

Atrium European Real Estate operează în mai multe ţări din regiune, în principal în Polonia, Cehia, Slovacia, Rusia, Ungaria şi România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ATRIUM,
MILITARI,
VENITURI
/actualitate/retailerii-din-militari-shopping-center-au-vandut-anul-trecut-de-25-milioane-euro-cu-15-mai-mult-13973426
13973426
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.