Republica Moldova acuză Rusia că încearcă să recruteze moldoveni din regiunea Transnistria

Autor: Mediafax Postat la 14 aprilie 2022 178 afişări

Republica Moldova acuză Rusia că încearcă să recruteze moldoveni din regiunea Transnistria

Republica Moldova acuză Rusia că încearcă să recruteze moldoveni din regiunea Transnistria, anunţă Sky News

Specialiştii susţin că există posibilitatea ca Rusia să încerce să îşi refacă forţele din Ucraina prin utilizarea trupelor staţionate în regiunea separatistă Transnistria.

Serviciile secrete britanice sugerează că Moscova încearcă să recruteze oameni pentru armata sa din regiunea controlată de separatiştii pro-ruşi, dar care este recunoscută la nivel internaţional ca parte a Republicii Moldova.

De altfel, Moldova a acuzat Rusia că încearcă să recruteze cetăţeni moldoveni.

„Astfel de acţiuni nu promovează pacea pentru noi toţi, pentru concetăţenii noştri, pentru familiile noastre. Astfel de lucruri sunt foarte periculoase şi trebuie să fie oprite", a declarat ministrul de externe Nicu Popescu, potrivit Sky News.

Demnitarul a mai spus că reprezentanţii Ministerului de externe din Moldova se întâlnesc în mod regulat cu ambasadorul Rusiei pentru a-şi expune clar opinia în această privinţă.

Se estimează că aproximativ 1.500 de soldaţi ruşi se află în Transnistria, cifră care nu s-a modificat de la începutul războiului din Ucraina.

De asemenea, la începutul acestei săptămâni, autorităţile transnistrene au negat că Rusia ar efectua pregătiri militare pe teritoriul său.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.