Republica Moldova a decis expulzarea a trei diplomaţi ruşi

Postat la 27 martie 2018 40 afişări

Trei diplomaţi ruşi din Republica Moldova au fost declaraţi personae non gratae şi vor fi expulzaţi, anunţă Ministerul moldovean al Afacerilor Externe, citat de site-ul Unimedia.

Republica Moldova a decis expulzarea a trei diplomaţi ruşi

"Decizia autorităţilor Republicii Moldova" este un gest de "solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord", fiind o "urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, care califică atacul de la Salisbury drept o ameninţare la adresa securităţii colective şi a dreptului internaţional".

Măsura i-a fost transmisă ambasadorului rus la Chişinău, Farit Muhametshin, care a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.