Reprezentant al unei bănci centrale din zona euro: „Eliminarea Rusiei din reţeaua de plăţi globală SWIFT este o chestiune de zile”

Autor: Alexandra Cepăreanu Postat la 26 februarie 2022 152 afişări

Reprezentant al unei bănci centrale din zona euro: „Eliminarea Rusiei din reţeaua de plăţi globală SWIFT este o chestiune de zile”

O decizie de a elimina Rusia din reţeaua de plăţi globală SWIFT – care conectează mii de instituţii financiare - va fi luată în câteva zile, a declarat pentru Reuters guvernatorul unei bănci centrale din zona euro.

„SWIFT este doar o chestiune de timp, foarte scurt timp, zile. Este suficient? Nu. Este necesar? Absolut. Sancţiunile au sens doar dacă există costuri pentru ambele părţi şi acest lucru va fi costisitor”, a spus guvernatorul unei bănci centrale, care a cerut să rămână anonim, potrivit Reuters.

Scoaterea Rusiei din sistemul SWIFT ar face aproape imposibilă pentru instituţiile financiare să trimită bani în sau în afara ţării. Acest lucru ar avea un impact serios asupra companiilor ruse cu clienţi străini şi ar putea afecta în mod real economia ţării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
guvernator,
eliminare,
retea,
zona euro,
reuters

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.