Regele Charles al III-lea a lăsat un bilet scris de mână deasupra sicriului Reginei

Autor: Laura Buciu Postat la 19 septembrie 2022 95 afişări

Biletul aflat deasupra sicriului Reginei Elisabeta a II-a în timpul funeraliilor este un mesaj scris de mână de fiul ei, Regele Charles al III-lea. Şi buchetul aşezat pe sicriu are o simbolistică specială: mirtul este crescut dintr-o ramură din buchetul de la nunta cu Philip, din 1947.

Regele Charles al III-lea a lăsat un bilet scris de mână deasupra sicriului Reginei

Mesajul scris de mână de regele Charles al III-lea, pus deasupra sicriului mamei sale, Regina Elisabeta a III-a scrie este: „În memoria iubirii şi a devotamentului. Charles R”. „R” din titlul Regelui Charles se referă la <Rex>, care înseamnă rege în latină, potrivit CNN.

Slujba de la Westminster Abbey - la care au participat aproximativ 2.000 de invitaţi - a inclus lecturi biblice şi imnuri tradiţionale, precum şi o predică a arhiepiscopului de Canterbury, Justin Welby.

Regele Charles al III-lea a fost însoţit de soţia sa Camilla, regina consort, fraţii, copiii şi nepoţii săi, în timp ce Marea Britanie şi-a luat rămas bun de la cel mai longeviv monarh al ţării.

Regina a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani.

Sicriul a fost drapat cu Drapelul Regal, iar instrumentele de stat - Coroana Imperială de Stat şi regalul - au fost aşezate deasupra, împreună cu o coroană de flori.

Palatul Buckingham a precizat că această coroană conţinea flori şi frunze tăiate din grădinile Palatului Buckingham, Clarence House şi Highgrove House, la cererea Regelui Charles al III-lea. Aceasta a fost aşezată într-un cuib de muşchi englezesc şi ramuri de stejar. Frunzele au fost alese pentru simbolistica lor - rozmarin (pentru amintire), mirt (un simbol străvechi al unei căsnicii fericite) şi stejar englezesc (simbol al forţei iubirii), a precizat palatul. Mirtul a fost tăiat dintr-o plantă crescută dintr-o crenguţă de mirt care a crescut din buchetul de nuntă al Reginei, atunci când s-a căsătorit cu prinţul Philip în 1947.

Înainte de înmormântare, Regele Charles a mulţumit naţiunii pentru sprijinul şi căldura pe care le-a primit familia sa.

Noul monarh a spus într-o declaraţie emoţionantă că el şi Camilla „au fost emoţionaţi peste măsură de toţi cei care s-au deranjat să vină şi să-şi prezinte omagiile pentru serviciul de o viaţă al mamei mele dragi, regretata Regină”.

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată la Capela St. George din Castelul Windsor, unde sunt înmormântaţi şi părinţii ei, sora ei, Prinţesa Margaret, şi soţul ei, Prinţul Philip.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rege,
bilet,
regină

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.