Record: în Marea Britanie a fost cea mai călduroasă noapte din istorie

Autor: Petru Mazilu Postat la 19 iulie 2022 39 afişări

Record: în Marea Britanie a fost cea mai călduroasă noapte din istorie

Marea Britanie a avut cea mai călduroasă noapte înregistrată vreodată, potrivit cifrelor provizorii, prezentate de BBC.

Se pare că Marea Britanie a avut în noaptea de luni spre marţi cea mai ridicată temperatură nocturnă înregistrată vreodată, cu o creştere de 2 grade Celsius faţă de cifra anterioară.

O temperatură de 25,9 grade a fost înregistrată în Emley Moor, în West Yorkshire, potrivit cifrelor provizorii.

Următoarele temperaturi cele mai ridicate au fost 25,8 grade în Kenley şi pe aeroportul din Jersey şi 24,5 grade la Aberporth în Ceredigion.

Recordul anterior a fost de 23,9° grade. De asemenea, este posibil să fi fost doborât şi recordul galez pentru o temperatură nocturnă de 22,2 grade.

Cifrele sunt provizorii deoarece confirmarea oficială a autorităţilor este aşteptată să apară pe parcursul zilei. Recorduri ar putea să apară şi în ceea ce priveşte temperaturile diurne, aşa cum preconizează specialiştii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
căldură,
record

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.