Reclamă şi experiment social emoţionant: Mai mulţi oameni au învăţat limbajul semnelor pentru a-i face o surpriză unui bărbat surd - VIDEO

Autor: Bogdan Enache Postat la 10 martie 2015 56 afişări

Un bărbat surd din Istanbul a avut parte de o zi lipsită de probleme de comunicare, după ce a fost implicat, fără ştirea lui, într-o reclamă pentru serviciul de relaţii cu publicul al companiei Samsung.

Cu o lună înainte de filmarea reclamei, oamenii din Istanbul au învăţat limbajul semnelor şi mai multe camere video au fost instalate prin oraş. Pe 28 decembie 2014, Muharrem, care este hipoacuzic, iese din casă, însoţit de sora sa, potrivit huffingtonpost.com.

Pe drum, un vânzător îi dă informaţii despre un sortiment de covrigi din magazinul său, un alt bărbat îi oferă un măr, iar o femeie care se loveşte accidental de el îi cere scuze. Iar toată comunicarea este făcută prin intermediul  limbajului semnelor folosit de Muharrem.

După fiecare întâlnire, bărbatul devine din ce în ce mai nedumerit, iar la minutul 1:19 al videoclipului îşi întreabă sora "Ce se întâmplă?".

Spre finalul videoclipului, sora lui Muharrem îl îndeamnă să urmărească imaginile afişate pe un ecran publicitar, în care o tânără, reprezentantă a Samsung, îi comunică bărbatului, tot prin limbajul semnelor, că totul a fost plănuit special, iar compania sud-coreeană a ales această metodă pentru a-şi promova serviciul video de relaţii cu clienţii.

Muharrem îşi dă seama că totul a fost plănuit cu el însuşi ca personaj principal şi, copleşit de emoţie, începe să plângă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/reclama-si-experiment-social-emotionant-mai-multi-oameni-au-invatat-limbajul-semnelor-pentru-a-i-face-o-surpriza-unui-barbat-surd-video-13960882
13960882
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.