Recesiunea globală se apropie cu paşi rapizi, iar bogaţii ar putea fi printre principalii vinovaţi de această criză

Postat la 08 septembrie 2019 308 afişări

Recesiunea globală se apropie cu paşi rapizi, iar bogaţii ar putea fi printre principalii vinovaţi de această criză

Cei mai înstăriţi oameni din SUA au început cheltuie mai puţini bani în toate domeniile, de la real-estate la bijuterii, manifestând un comportament care ar putea declanşa  o recesiune la scară largă, scrie CNBC.

Bogaţii au început să cheltuie tot mai puţini bani în magazine, pe imobiliare, maşini şi artă, iar cel mai slab segment al economiei americane a devenit s-a transformat în cel mai important segment al acesteia. În timp ce clasa de mijloc şi marile sectoare de cosum au continuat să cheltuiască bani, economiştii sunt de părere că din cauza comportamentului adoptat de cei bogaţi economia ar putea intra în recesiune.

Piaţa de imobiliare de lux a înregistrat cel mai slab an de la criza financiară, iar piaţa din Manhattan a înregistrat o scădere continuă în ultimele şase semestre. Potrivit brokerilor imobiliari de la Redfin vânzările de imobile de lux cu preţuri ce depăşesc pragul de 1,5 mil dolari au scăzut cu 5% în SUA în cel de al doilea semestru al acestui an.

Citiţi mai mult pe zf.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
recesiune,
bogati,
apropiere,
criza,
vinovati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.