RĂZBOIUL DIN SIRIA: Forţele aeriene ruse au bombardat obiective din provinciile siriene Hama şi Idlib

Autor: Ioana Bojan Postat la 07 octombrie 2015 121 afişări

Forţele aeriene ruse au efectuat miercuri bombardamente intense în provincia siriană Hama şi în zone învecinate din provincia Idlib, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de Reuters în pagina electronică.

Raidurile de miercuri au vizat oraşele Kafr Zita, Kafr Nabudah, al-Sayyad şi satul al-Lataminah din provincia Hama, precum şi oraşele Khan Shaykhun şi Alhbit din Idlib, a precizat OSDO.

Cea mai mare parte a provinciei Idlib este controlată de o alianţă a insurgenţilor, din care fac parte aripa siriană a reţelei al-Qaida, Frontul al-Nusra, şi alte grupări islamiste care au pus presiune pe armata siriană.

În zonă s-au înregistrat de asemenea bombardamente cu rachete sol-sol, a adăugat Observatorul, care monitorizează conflictul cu ajutorul surselor din teren.

Rusia, un aliat al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a început o campanie aeriană în Siria săptămâna trecută, afirmând că vizează militanţii grupării jihadiste Stat Islamic.

Dar luptătorii din teren şi statele occidentale au avertizat că operaţiunea rusă se concentrează pe grupările rebele şi are ca scop să consolideze regimul lui Bashar al-Assad.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
BOMBARDAMENTE,
SIRIA
/actualitate/razboiul-din-siria-fortele-aeriene-ruse-au-bombardat-obiective-din-provinciile-siriene-hama-si-idlib-14805950
14805950
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.