Rata dobânzii la 10 ani a ajuns la maxime istorice: Ministerul de Finanţe s-a împrumutat luni şi marţi de la bănci cu o dobândă de 7,92% pe an

Autor: Roxana Rosu Postat la 10 mai 2022 49 afişări

Rata dobânzii la 10 ani a ajuns la maxime istorice: Ministerul de Finanţe s-a împrumutat luni şi marţi de la bănci cu o dobândă de 7,92% pe an

Ministerul de Finanţe a împrumutat astăzi de la bănci 45 milioane lei în cadrul sesiunii de oferte necompetitive din licitaţia pentru obligaţiuni derulată luni, când dobânda a ajuns la un maxim istoric de 7,92%.

”Se evidenţiază creşterea ratei de dobândă la titlurile de stat pe scadenţa 10 ani cu 32 puncte bază la 7,79%, nivel record. Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni cu scadenţa februarie 2032 şi s-a împrumutat cu 517 milioane lei (peste volumul programat de 300 milioane lei), la un cost mediu anual de 7,92%, în majorare cu 1,43 puncte procentuale comparativ cu nivelul înregistrat la licitaţia din aprilie”, a declarant Andrei Rădulescu, director Analiză Macroeconomică la Banca Transilvania.

Valoarea totală a ofertelor necompetitive subscrise a fost de 95 milioane lei, iar valoarea adjudecată de 45 milioane lei. La această sesiune au depus oferte cinci bănci.

În urma licitaţia de obligaţiuni de stat pe 10 ani desfăşurate luni, Ministerul de Finanţe a atras 517 milioane lei, cu o dobândă de 7,92% pe an. La licitaţie au participat şase dealeri primari. Valoarea totală a cererii a fost de 651 milioane lei, din care băncile au licitat în nume şi cont propriu 483 milioane lei. Rata cuponului a fost de 6,7%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului de adjudecare a fost de 7,92%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dobanda,
imprumut,
ministerul de finante,
rata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.