Răstunare de situaţie în cazul accidentului aviatic în care au murit 132 de oameni în China. Avionul ar fi fost prăbuşit intenţionat

Postat la 18 mai 2022 344 afişări

Răstunare de situaţie în cazul accidentului aviatic în care au murit 132 de oameni în China. Avionul ar fi fost prăbuşit intenţionat

Datele de zbor sugerează că cineva din cabină a împins Boeing 737-800 în coborâre aproape verticală, conform unei evaluări preliminare efectuate în SUA

Ipoteza unui act premeditat se conturează, însă autorităţile chineze nu au confirmat varianta anchetatorilor americani

Avionul Boeing 737-800 s-a prăbuşit în urma impactului survenit cu versantul unui munte În tragedie şi-au pierdut viaţa toţi pasagerii aflaţi la bord, în număr de 132

Datele de zbor indică faptul că cineva din cabina de pilotaj a prăbuşit în mod intenţionat cursa companiei China Eastern, potrivit unei evaluarări preliminare a oficialilor americani.

Boeing 737-800 zbura la mare altitudine când a coborât brusc într-un unghi aproape vertical. Manevra inexplcabilă a dus la accident, aeronava lovindu-se violent de versantul unui munte la o viteză extremă.

Datele culese din cutia neagră recuperată din accident sugerează că cine se afla la manşă a împins avionul în coborârea fatală, relatează The Wall Street Journal.

„Avionul a făcut ceea ce i-a spus să facă cineva din cabina de pilotaj”, a declarat un oficial american, membru al echipei de evaluare.

De asemenea, la baza evaluării oficialilor americani stau rapoartele autorităţilor chineze, care conduc ancheta, până acum nu au semnalat nicio problemă mecanică sau de control al aparatului de zbor implicat în catastrofa din 21 martie din sudul Chinei.

„Orice speculaţie neoficială poate interfera cu investigarea accidentului şi poate afecta progresul real al industriei globale de transport aerian”, a declarat compania aeriană China Eastern.

Autorităţile chineze nu au indicat omologilor lor americani când ar putea comunica public determinările lor oficiale din anchetă, astfel că varianta colegilor din SUA nu poate fi confirmată momentan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avion,
china,
prabusire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.